Ofrivillig Barnlöshet- Våran resa

Direktlänk till inlägg 13 november 2018

Äggplock..

Av Ulrica - 13 november 2018 16:44

Godkväller i stugan på er alla ! 

Idag har vi varit i Uppsala på CVL och gjort vårat efterlängtade äggplock.

Vi rullade ifrån Torshälla ca 06:30 och var framme vid 08:20 ca , mycket för att jag faktiskt behövde en kisspaus med. 

Så tack så mycket Mange som ställde upp att köra oss idag. Det är vi grymt tacksamma över .'


När vi väl kom fram var det bara att checka in oss på CVL , jätte trevliga sköterskor har dem där, vi blev väl omhändertagna , satt kanske i väntrummet max i 20 min

Sedan kom sköterskan och visade in oss på vårat lilla rum "pijonen"

Gulligt att dem döpt rummen till blomnamn , men tanken slog mig att det har nog med det att göra att kliniken heter ju Carl Von Linne, och han var ju blomspeciallist .


Fick lite information om vad som skulle hända, fick ett papper att skriva på där vi samtycker om nedfrysning osv.

Sedan försvann sköterskan iväg för att hämta lugnande och ipren till mig, och under den tiden fick jag byta om ,fick även en kanyl i armen , som dem skulle spruta in morfin i sen innan plocket, det där lugnande medlet det var inte nått jag tyckte smakade mumms direkt. Men det gick ner iaf, hade ju inte så mycket annat att välja på , kröp ner i sängen i rummet. och somnade till efter en liten stund tills sköterskan kom tillbaka för att hämta Micke, för då skulle han få gå och göra sin ädla del i det hela "dra en runk"



 

se så tjusig man är medan man ligger och väntar på att medeciner ska börja verka.



Tog inte allt för länge innan sköterskan kom tillbaka igen efter det att Micke hade kommit tillbaka , då var det dags att traska ut till undersökningsrummet , där hon pumpade in lite morfin i mig, Doktor Thomas kollad först storleken på äggen , och det största låg på 27, så han verkade nöjd med det. Jag fick lite bedöning inne i fiffi med , men kände inte att han stack med nålen där , det enda jag kände av var när han skulle in och hämta äggblåsorna , för jävlar i gatan vad ont jag fick då . Under tiden han plockade ut blåsorna, så hör vi sköterskan på labb säga att hon hitils hittat 9 ägg . *Yiiiipiiiieee* tänkte vi.

Efter plocket var klart fick jag escort tillbaka till rummet av sköterskan och av min älskade sambo.

Han var så fruktansvärt duktig och stöttande inne i rummet medans vi plockade äggblåsorna , jag är verkligen såååå stolt över honom , till och med sköterskan berömde honom. 

Vet att jag somnade inne i rummet, men kändes mer som jag bara hade sovit i 20 min innan jag vaknade till och bad älsklingen om att hämta in lite frukost till oss. 


 

Så här snygga vart vi tillsammans, jag tänkte precis ta ett foto på honom med sköterska kom in då o sa att hon kunde ta ett på oss tillsammans om vi ville det.  Man måste ju föreviga sådana minnen.


Sköterskan kikade in efter några timmar för att kolla om jag var på benen än, och sedan kom hon med en liten lapp och lite info och tabletter om vad jag ska göra och vad skom kommer att hända.


Inom 1 vecka efter plocket så kommer jag att få min mens, på dag 3 av mensen ska jag äta Letrozol (2 om dagen i 5 dagar) för att framana en ägglossning, sen ska jag på dag 12 efter mensen börja kolla med ägglossningstester, och även innan det ska jag få en ultraljudstid för att se om jag får nån blåsa. Kan även hända att jag kommer få ta overtrellen igen, för att ägglossning ska ske. Även så ska jag käka bisolvon tabletter innan insättning.


som det ser ut just nu så kommer insättningen att ske i början av December . :)


Nu tänker jag faktiskt avsluta här, o krypa ner i sängen , är rätt trött o utmattad efter dagens resa , o jag blir hemma i morgon från mitt jobb med, och åter på Torsdag, blöder som satan efter uttaget.


Puss o kram 

Familjen. Mäntymäki/Andreasson


PS. Vi fick veta innan vi skulle hem att dem hade hittat totalt 12 ägg. I morgon ska dem kontakta oss och berätta hur många som blivit befruktade , så vi vet vilka som går till frysen. DS.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrica - 3 augusti 2019 20:16

Oj oj oj ,det är så jag får ta och skämmas lite va ?  Var braaaaa länge sedan som jag uppdaterade här inne såg jag nu.  Har vart ganska mycket att göra, fått tätare besök på BM och även på Diabetesmottagningen. Har ju tyärr inte legat jätte bra...

Av Ulrica - 28 februari 2019 16:52


Gått och dragit mig för just den här biten, men förr eller senare måste jag ju berätta de för chefen också, jag menar .. der kommer ju endå att synas snart ändå... Så idag tog jag det stora steget och släppte bomben på jobbet , vilket inte alls v...

Av Ulrica - 25 februari 2019 22:49

Mötet på specialistmödravården gick bra. Jag ska börja med att sticka mig själv i fingret och kolla mitt blodsocker själv i 14 dagar , 4 gånger om dagen. Så inna frukost ska mitt socker ligga under 6.5 och 2 timmar efter ska det ligga under 9.0 ...

Av Ulrica - 15 februari 2019 19:36


Idag har vi vart på UL , och hon sa att allt såg bra ut, och att hon såg inget som hon inte ville se .  Så nu kan mamma slappna av lite mera. Man fick se vår lilla skatt, vårt lilla gryn, helt jävla perfekt.  Du är sååååå efterlängtad ...    ...

Av Ulrica - 13 februari 2019 19:30

Ja men självklart , som en käftsmäll .  Dem  ringer innan 12 och berättar då att mitt socker låg på 11,2 och det betyder att jag har graviditetsdiabetes. Jag blir inbokad för ett besök på specialistmödravården, där jag ska få mer info nästa vecka...

Ovido - Quiz & Flashcards